Wandelarrangement

4 daags Wandelarrangement in de Provence 4 tot 10 personen

Wandelen en genieten van het Franse landleven


Ons wandelarrangement in de Luberon kenmerkt zich door sportieve en mooie toerwandelingen maar ook de cultuur en de gastronomie van deze beroemde streek komen ruimschoots aan bod. Zo bezoeken we de oude vestingstad Forcalquier onder leiding van een wel heel bijzondere gids, dineert u in een karakteristieke bistro en waadt u door een snel stromend riviertje met een prachtige waterval tijdens een van de natuurwandelingen. Alles in uw eigen tempo. U kunt de tochten naar eigen inzicht inkorten of uitdagender maken.

4 daags Wandelarrangement in de Provence 4 tot 10 personen

Aankomst vanaf 10.00 uur ‘s morgens

Welkom
Ontvangst door Fons de Wit, de Nederlandse toerleider die al jaren in Forcalquier woont. Aan de hand van gedetailleerde wandelkaarten kiezen we de routes voor de komende dagen. Jullie ambitie en niveau en, niet onbelangrijk de picknickplaatsen en bistro’s die we aan willen doen, zijn bepalend voor de keuzes.

We maken een wandeling van ongeveer 90 minuten in de omgeving om al vast een eerste indruk te krijgen.

Wandeling naar Reillanne
Fons loopt mee op deze bijzondere wandeling. We starten met een korte fotostop bij de waterval, het pad voert verder langs de rivier die we ook nog moeten oversteken. Handdoekje en droge sokken meenemen dus. Vervolgens stijgen we over de verharde weg naar het dorp, dat we uitvoerig verkennen.

We lunchen op een picknickplaats met vers stokbrood van de bakker in Reillanne, banon kaasjes en droge worstjes. We kunnen ook terecht bij Bar de la Place in Reillanne voor een typisch Provençaalse maaltijd met een glaasje wijn. Let op: de terugtocht staat nog voor de boeg.

Keuzewandeling met wandelkaart
De dag begint met de wandeling die in gezamenlijk overleg is uitgekozen. Natuurlijk is het mogelijk de wandeling te combineren met een lunch in een van de bistro’s in de omgeving. Fons kan desgewenst vooraf een tafel reserveren.

Bezoek aan Forcalquier met bijzonder gids
Om 16.00 uur staat er in Forcalquier een bijzondere gids klaar. De wandeling door het vestingstadje is heel ontspannen en er blijft genoeg tijd over om de boetiekjes van Forcalquier te bezoeken.

Bezoek aan de markt van Apt, Manosque, Aix of Forcalquier
De Provençaalse markten zijn beroemd om hun kleurrijke kramen, de enorme variëteit aan groenten, fruit en noten. Ook de kramen met bijzondere vissen en honingsoorten zijn een lust voor het oog.

Keuzewandeling in het achterland van Forcalquier
Het landschap hier is weer heel anders. Minder groen, de bodem is niet erg vruchtbaar en de dorpen liggen verder uit elkaar. Op de terugweg maken we een kleine wandeling bij Les Rochers des Mourres. ’s Avonds staat het diner met een lekkere wijn voor u klaar bij Les Coupoles in St. Michel l’Observatoire of bij L’Aigo blanco in Forcalquier. Extra drankjes voor eigen rekening.

Vertrek na het ontbijt maar voor 11.00 uur
’s morgens.

Van oktober tot en met april:
5 personen € 2950,- (€ 590,- per persoon) obv logies.

Van mei tot en met september:
5 personen € 3950,- (€ 790,- per persoon) obv logies.

Iedere persoon extra € 285,- met gebruik van
2 persoons kamer.

Optioneel
Excursie o.l.v. toerleider naar
Roussillon                                                     € 120,-

Extra dag, vrij in te vullen
(totaal bedrag voor alle deelnemers)       €  295,-