Vriendinnen-country-trip

Vriendinnen country trip


Met zussen, vriendinnen voor altijd, de meisjes van toen, kortom een gezelschap van uitsluitend vrouwen erop uit in La douce France. Dat is deze minivakantie, om nooit te vergeten.

Ontvangst met een Franse high tea en champagne, eindeloos bijpraten, lunchen op een terras in de zon, naar de markt en winkelen in alle boetieks van Apt en Forcalquier… Een bezoek aan het laboratorium en de beroemde cosmeticafabriek van L’Occitane en profiteren van de fabriekskorting tot slot.

Heerlijk een paar dagen weg van huis en haard met alleen vrouwen. Je zou er een boek over schrijven.

Aankomst na 10 uur.

Welkom met een uitvoerige high tea

 De start zet meteen de toon. Er staat een uitgebreide Provençaalse high tea klaar die naadloos overgaat in het apéro. Eerst is er de ontvangst door Fons, de Nederlandse toerleider die de streek heel goed kent. Hij kent alle restaurantjes, bijzondere kunstwinkels en leuke boetieks. Hij neemt het programma door en samen kiezen jullie de accenten. Wordt het veel shoppen, markten en terrassen doen of komt er ook een uitdagende wandeling op het programma.
Tegen zonsondergang volgt een kleine wandeling in de omgeving voor een eerste indruk.

Naar de Franse winkeltjes
Na het Franse ontbijt gaat de tocht naar Forcalquier, waar we alle boetieks bezoeken en lunchen (voor eigen rekening) bij L’Aigo Blanco. In Forcalquier vind je niet alleen leuke mode, er is bijvoorbeeld ook winkel met traditionele Franse patés. Op dit moment wordt de zaak gerund door de kleindochter van de oprichter die na haar biologie studie deze keuze maakte, omdat ze de originele receptuur niet in andere handen wilde laten overgaan.

Na de lunch bezoeken we oud Forcalquier met een heel bijzondere gids.

Ochtendglorenwandeling naar Reillanne
Fons loopt mee op deze bijzondere wandeling. We starten vroeg met een korte stop bij de waterval, het pad voert verder langs de rivier die we ook nog moeten oversteken. Handdoekje en droge sokken mee nemen dus. Vervolgens stijgen we over de verharde weg naar het dorp.

Bezoek aan de l’Occitane cosmetica-fabriek
Het bezoek begint met een filmpje over de geschiedenis van l’Occitane. Het bedrijf werd in 1976 opgericht door Olivier Baussan, die zijn tijd ver vooruit was met op natuurlijke oliën gebaseerde cosmetica. Na het bezoek aan de fabriek is het heerlijk kiezen in de winkel waar hoge kortingen en leuke aanbiedingen aangeboden worden.

Marktbezoek Aix, Apt of Forcalquier of Isle sur la Sorgue
De Provençaalse markten zijn beroemd om hun kleurrijke kramen, de geuren van kruiden, de enorme variëteit aan groenten, fruit, paddenstoelen. Maar ook de kramen met bijzondere vissen, honingsoorten, kazen en huisgemaakte baksels zijn een lust voor het oog. En dan zijn er nog de laatste mode, sieraden en accessoires. Geld uitgeven is hier wel heel makkelijk.

‘s Avonds staat het diner klaar in Les Coupoles in St.Michel of bij Chez Eric in Montfuron.

Extra drankjes voor eigen rekening.

Vertrek na het ontbijt maar voor 10.00 uur
’s morgens

Van oktober tot en met april:
5 personen € 2950,- (€ 590,- per persoon) obv logies.

Van mei tot en met september:
5 personen € 3950,- (€ 790,- per persoon) obv logies.

Iedere persoon extra € 285,- met gebruik
van 2 persoons kamer.

Optioneel
Excursie o.l.v. toerleider naar Roussillion   € 120,-

Extra dag vrij in te vullen
(totaal bedrag voor alle deelnemers)            €  295,-