Schilderarrangement

4 daags schilder- arrangement

Schilderen bij het licht van de Provence


Van Gogh, Cezanne, Picasso, Gauguin, allemaal werden ze betoverd door het Provencaalse licht. Tijdens ons schilderarrangement ontdekt u het zachte licht van de opkomende zon, vaak gefilterd door ochtendnevel, de kleurschakeringen die de felle middagzon veroorzaakt en bovenal de rozerode zonsondergang boven de Montagne de Lure. Ontdek nieuwe kleuren, schilder met oude okerpigmenten en leer te suggereren met kleur en vorm.

Het arrangement biedt o.a. een lesdag onder leiding van een professionele schilder uit de streek, een bezoek aan Aix, de stad van Cezanne, met zijn pittoreske pleintjes en natuurlijk gaan we schilderen in Roussillon en in de valleien van de Luberon.

4 daags schilder- arrangement

Welkom
Ontvangst door Fons de Wit, de Nederlandse toerleider die al jaren in Forcalquier woont. Hij kent de streek goed en weet ook op welke plaatsen en momenten de lichtinval het mooist is. In overleg met Fons worden keuzes gemaakt voor de plaatsen waar we de komende dagen gaan schilderen. Jullie voorkeuren en ook de picknickplaatsen en bistro’s waar we naar toe willen zijn hierbij van belang.

Eerste impressies
Als er nog tijd en animo voor is zoeken we een plekje om de eerste impressies te schilderen, bijvoorbeeld bij de waterval.

Schilderen met een schilder uit de Provence
Deze dag kan een onvergetelijk worden. Natuurlijk is het de bedoeling dat iedereen volkomen vrij aan de slag gaat Het is een inspiratiedag, geen schoollesje. Maar met elkaar, en met een schilder die opgegroeid is in de streek, die de kleuren en het licht kent, komen hele nieuwe ervaringen tot stand.

Natuurlijk is er ruimte voor persoonlijke vragen over technieken, materialen en kleurgebruik.

Bezoek aan Aix in de voetsporen van Cézanne
Aix is een levendige studentenstad, die ook wel het Parijs van het zuiden genoemd wordt. Hier schilderde bankierszoon Cézanne zijn leven lang. De Mont St. Victoire was een geliefd onderwerp.

Terrassen genoeg
Met een kop koffie of bij de lunch op een plein neemt de Franse sfeer moeiteloos alle zorgen weg.

Zonsondergang
Hopelijk hebben we geluk en kunnen we een prachtige rozerode zonsondergang schilderen, een beetje cliché, maar prachtig met de montagne de Lure op de achtergrond.

Wandelen in de okergroeve van Roussillion
Het is altijd druk in en bij het rode dorp maar we vinden, na de wandeling, zeker een plekje om foto’s te maken of meteen te gaan schilderen. De kleuren van de berghellingen zijn nergens hetzelfde, door de zon en deschaduwen lijkt het een permanente lichtshow.

Ateliers en winkel met okerpigmenten
Logisch dat veel schilders en keramisten in deze streek zijn gaan wonen. In de winkels met schilders-
spullen is een ruime keuze aan okerpigmenten.

Diner in Les Coupoles of in Carluc
 ’s Avonds staat het diner met een lekkere wijn voor u klaar bij een van onze geliefde adressen. Extra drankjes voor eigen rekening.

Vertrek na het ontbijt maar voor 11.00 uur
’s morgens.

Van oktober tot en met april:
5 personen € 2950,- (€ 590,- per persoon) obv logies.

Van mei tot en met september:
5 personen € 3950,- (€ 790,- per persoon) obv logies.

Iedere persoon extra € 285,- met gebruik
van 2 persoons kamer.

Schildermateriaal zelf meebrengen

Optioneel
Extra dag, vrij in te vullen
(totaal bedrag voor alle deelnemers)         € 295,-