Fietsarrangement

4 daags Fietsarrangement op en om de Mont Ventoux 4 tot 10 personen

Fietsen in het land van De Kale Reus


De Mont Ventoux is de ultieme uitdaging, die in de Tour de France bijna altijd op het programma staat. De tocht ernaar toe is per fiets een prachtige warming up, maar kan ook met een minibus georganiseerd worden. Ook de glooiende heuvels rondom de Mont Ventoux, de vlakte van Sault en het rustige pays de Forcalquier zijn een eldorado voor tourfietsers en getrainde wielrenners. Onderweg genieten van een picknick of een lunch op een terras onder de platanen en ’s avonds petanque spelen of een pastis drinken in een van de oude dorpen in de omgeving.

4 daags Fietsarrangement op en om de Mont Ventoux 4 tot 10 personen

Ontvangst en introductie
Aankomst na 10.00 uur ’s morgens. Ontvangst door Fons de Wit. Aan de hand van gedetailleerde fietskaarten kiezen we de routes voor de komende dagen. Ambitie, niveau,  picknickplaatsen en bistro’s de we aan willen doen, zijn bepalend voor de keuzes.

Gereserveerde fietsen ophalen
Wie geen eigen fiets mee heeft genomen kan in Forcalquier een vooraf gereserveerde fiets ophalen. We maken van de gelegenheid gebruik voor een drankje op een pleintje van dit mooie dorp en er kunnen ook boodschappen worden ingeslagen.
Als het even kan maken we nog een tochtje om de omgeving al vast te verkennen.

Toertocht door natuurgebied van de Luberon
Deze dag vormt een goede voorbereiding voor de beklimming van de Mont Ventoux. St. Michel l’Observatoire, ligt midden in een van de bekendste fietsroutes van Frankrijk: Le Luberon en vélo waar de kortere route Apt en Vélo een onderdeel van is.

Het is een middelzware route met een aantal pittige hellingen, maar de tocht is vooral geliefd vanwege de schitterende uitzichtpunten, het afwisselende landschap en de verstilde dorpen.

Onderweg zijn er picknickplaatsen, dorpskroegen en brasserieën genoeg om er een onvergetelijke dag van te maken.

De beklimming van de Mont Ventoux
Na een vroege start en een kop koffie in Sault gaat de gevreesde en geliefde tocht beginnen.

Met Fons kunnen afspraken gemaakt worden over eventueel ophalen en terugbrengen naar het beginpunt als de tocht onderbroken of slechts eenzijdig wordt uitgevoerd.

’s Avonds staat het welverdiende diner met een goed glas wijn klaar in Les Coupoles in St. Michel l’Observatoire of in L’Aigo Blanco in Forcalquier. (extra drankjes voor eigen rekening)

Lichte tocht in het achterland van Forcalquier
Dit landschap is weer heel anders. Minder groen, de bodem is niet erg vruchtbaar en de dorpen liggen verder uit elkaar. Lavendel en andere planten die goed tegen droogte, wind en zon kunnen bepalen het beeld. Deze sfeer inspireerde de Provençaalse dichter Jean Giono voor zijn beroemde gedichten en verhalen over de verhouding tussen mens en natuur.

Het is een heerlijk fietsgebied en bij de lunch in de Bistro de Pays van Lardiers is het prima bijkomen van alle gemaakte kilometers.

Vertrek na het ontbijt maar voor 11.00 uur ’s morgens.

Van oktober tot en met april:
5 personen € 2950,- (€ 590,- per persoon) obv logies.

Van mei tot en met september:
€ 3950,- (€ 790,- per persoon) obv logies.

Diner op dag 3 en lunch op dag 4 zijn inclusief.
Iedere persoon extra € 285,- (bij gedeelde kamers).

Optioneel
Fietshuur                                                          p.m.
Excursie o.l.v. gids in Forcalquier               € 90,-
Extra dag vrij in te vullen (totaal bedrag voor alle deelnemers samen):      € 295,-